Gombák- Erdők mezők kincsei
Kínálatomban megtalálhatók azok a vadon termő erdei- és mezei gombák, melyek ártéri erdőkben, füves gyepeken, magasabb hegységeinkben (Mátra, Bükk) fellelhetők.
A gomba, mint ősi, természetes és megújuló élelmiszerforrás, számos kedvező élettani hatásokkal rendelkezik. A benne található magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának, illetve értékes fehérjéknek köszönhetően fontos és egészséges táplálék. A vadon termő gombák többféle íz és zamatanyagot tartalmaznak, számos étel elkészítéséhez felhasználhatók, illetve különböző betegségek megelőzésében és kezelésében segíthetnek.
A gombás termékeim saját gyűjtésű, hazai, vadon termő erdei és mezei gombák felhasználásával készülnek, adalékanyagok nélkül.
Különböző gombák, különleges ízviláguk magával ragadó élményt garantálnak.


Termékeinkre jellemző
- Minőségi, ellenőrzött alapanyagok
- Egyedülálló választék
- Kézműves élelmiszerek
- Természetes összetevők
- Környezetbarát csomagolás
- Különleges ízvilág
Hasznos tudnivalók
- A gomba frissen, fagyasztva, szárítva is kitűnő alapanyag.
- A friss gombákat csak folyóvízben mossuk. A szárított gombát
- felhasználás előtt áztassuk be legalább annyi vízbe, hogy az a gombát ellepje.
- Fajtól függően az áztatás langyos vízben 1-2 órán át tartson.
- A szárított gombából leveseket, mártásokat, töltelékeket, pörköltet készíthetünk. A szárított gomba főételnek, adaléknak és fűszernek egyaránt alkalmas.
- A szárítmányokat felbontás után mindig le kell zárni, nehogy nedvességet kapjanak.
- Főzésnél a gomba jól párosítható sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, fűszerpaprikával.
- A gombás ételeket mindig frissen fogyasszuk, 1-2 napnál tovább hűtőszekrényben se tároljuk.
